Gemeente koopt Harmoniezaal Susteren: wordt omgetoverd tot multifunctioneel centrum

door | 22 december 2023, 20:48 | Nieuws

De gemeente Echt-Susteren heeft de Harmoniezaal aan de Feurthstraat 56 in Susteren gekocht.

De oude Harmoniezaal wordt gesloopt. Op dezelfde plek zal een Multifunctioneel Centrum (MFC) voor de dorpskern verrijzen.

Stichting MFC

Het initiatief hiertoe kwam voort uit een gezamenlijke inspanning met de recent opgerichte Stichting MFC Susteren, waarin lokale verenigingen en gebruikers, inclusief jongeren, vertegenwoordigd zijn. Op 10 oktober stemde het college in met de keuze voor de Feurthstraat 56 als beoogde locatie voor het nieuwe MFC na een grondig locatieonderzoek en overleg met de Stichting MFC Susteren. Op 19 december volgde goedkeuring van de koopovereenkomsten en de overeenkomst voor de tijdelijke exploitatie door de Stichting MFC Susteren.

Lees ook: Jongeren Susteren willen niet dat ‘café A3’ in Harmoniezaal wijkt voor komst van gemeenschapshuis

Onderzoek

De tijdelijke exploitatie van de Harmoniezaal als MFC is bedoeld om continuïteit te waarborgen voor de lokale gemeenschap gedurende de ontwikkeling en realisatie van het nieuwe MFC. De besluiten van het college zijn genomen na de aankondiging van de eigenaar om te stoppen met de exploitatie van de Harmoniezaal. Naar aanleiding daarvan is, in samenwerking met een initiatiefgroep, het draagvlak onderzocht voor de exploitatie en het beheer van een MFC door de verenigingen. Dit leidde tot de oprichting van de Stichting MFC Susteren.

Gemeenschap

Met deze stappen zet de gemeente Echt-Susteren een concrete stap in de ontwikkeling van een nieuw MFC, waarbij de tijdelijke exploitatie door de Stichting MFC Susteren ervoor zorgt dat er geen activiteiten tussen wal en schip vallen. De gemeente benadrukt het belang van betrokkenheid van de lokale gemeenschap, verenigingen en gebruikers bij dit initiatief. In de komende periode zullen verdere plannen worden ontwikkeld, waarbij de behoeften en wensen van de gemeenschap centraal staan.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors