Gemeente verlengt contract met bedrijf van Herman Vrehen niet

door | 24 april 2021, 11:15 | Nieuws, Politiek

De gemeente Echt-Susteren zal het contract met BosWerkt, dat 30 april afloopt, niet verlengen. Het bedrijf BosWerkt is van de in opspraak geraakte oud-CDA-gedeputeerde Herman Vrehen uit Nieuwstadt.

Broedseizoen

Gemeente Echt-Susteren huurt het bedrijf in voor werkzaamheden in bosgebied dat eigendom is van de gemeente. Omdat er de komende maanden toch geen werkzaamheden kunnen plaatsvinden vanwege het broedseizoen, heeft de gemeente besloten om het contract voorlopig niet te verlengen.

De werkzaamheden in de bossen beginnen normaal gezien rond september weer. Tegen die tijd wordt opnieuw gekeken naar de samenwerking met BosWerkt of eventueel gekozen voor een andere partij.

Het bedrijf houdt kantoor in het voormalige KNVB-gebouw in Nieuwstadt.

Affaire Vrehen

Vrehen kwam een maand geleden in opspraak na een explosief artikel in het NRC. Als directeur van de stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen (IKL) zou hij via eigen personeel en bedrijven tonnen aan subsidie in eigen zak steken.

De affaire kostte Vrehen zijn baan, het voltallige provinciebestuur inclusief gouverneur Theo Bovens trad af en IKL-toezichthouder Dieudonné Akkermans trad af als burgemeester van Eijsden-Margraten.

Er loopt nog een onderzoek naar Vrehen.

Lees ook: Remkes grijpt in bij mogelijke verkoop grond aan Herman Vrehen

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors