KRO-NCRV blundert in carnavalsprogramma: ‘Jos Hessels burgemeester van Horst-Susteren’

door | 7 februari 2024, 23:47 | Vastelaovend

Omroep KRO-NCRV heeft een slordige fout gemaakt in het programma Carnavalshart, dat woensdag om 18:30 uur op NPO2 werd uitgezonden.

45 kilometer verderop

Jos Hessels, burgemeester van Echt-Susteren, kwam in het programma aan het woord en werd met een tekstbalkje onderin beeld aangekondigd als ‘burgemeester Horst-Susteren’. Een gemeente die nooit echt realistisch kan zijn, aangezien Horst zo’n 45 kilometer verderop ligt.

In het tv-programma wordt Jan Housmans van de Echter carnavalsvereniging De Aester gevolgd. De cameraploeg was erbij toen hij van Hessels een lintje kreeg voor zijn 44-jarige lidmaatschap bij de vereniging, waarvan 33 jaar als hofnar. Het programma is terug te kijken op NPO Start.

Lees ook: Lintje voor Echter ‘hofnar’ Jan Housmans

Dilzen-Stokkum

De NPO besteedt in aanloop naar de vastelaovend met verschillende programma’s aandacht aan het volksfeest ‘onder de rivieren’. De blunder van ‘Horst-Susteren’ is daarbij niet de eerste. In de Omroep MAX-documentaire Beppie Kraft – Limburgs fenomeen wordt de Maastrichtse zangeres gevolgd bij haar optredens. Een optreden in het Belgische Dilsen-Stokkem wordt daar in tekst aangekondigd als ‘Dilzen-Stokkum’.

 

 

 

 

 

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors