Lokale cadeaubon krijgt steun van gemeenteraad

door | 1 oktober 2021, 10:42 | Nieuws

Het initiatief van een lokale cadeaubon die bij ondernemers in heel Echt-Susteren is te besteden, kan rekenen op de volledige steun van de gemeenteraad.

Kritische noot

De raad stemde in met het oprichten van een stichting om de geldstromen te beheren. Toch was er ook kritiek op verantwoordelijk wethouder Geert Frische dat hij al zo vroeg de publiciteit opzocht met zijn idee. Jos Wackers (Lijst Samenwerking) staat achter het initiatief, maar vertelde dat hij verbaasd was op social media en in het nieuws berichten te zien alsof het al zeker was dat de bon er kwam, terwijl de raad nog moest stemmen.

Hij kreeg bijval van partijgenoot Har Peters: “Waarom is Frische in het proces, een paar weken voor deze vergadering, naar buiten gegaan en wij moeten er als raad nog iets over vinden. Dat kan niet in het proces.”

‘Bevoegdheid van gemeentebestuur’

Volgens Frische mag het gemeentebestuur besluiten nemen over dit soort initiatieven en hoeft de raad daar niks over te vinden. Het enige waar de raad over moest stemmen was het oprichten van de stichting waarin gemeenteambtenaren zitting nemen om geldstromen te beheren. “Volgens mij is het niet ongebruikelijk dat een initiatief wordt gecommuniceerd”, zei hij. Hij zegt haast te willen maken zodat de bon er voor Sinterklaas en op z’n laatst voor Kerstmis er is.

De bon werd vorige maand gepresenteerd door Frische bij een ondernemer in Susteren:

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors