Luifel mag weer uit boven terrassen Echt: regionale afspraak over handhaving

door | 6 mei 2021, 15:01 | Nieuws

Horecaondernemers in Midden- en Noord-Limburg mogen een overkapping of luifel gebruiken op het terras, zolang er maar minimaal 50 centimeter ruimte zit tussen die overkapping en de bovenkant van een eventuele zijwand.

Dat hebben de burgemeesters van de Veiligheidsregio Limburg-Noord donderdag met elkaar afgesproken.

Verwarring over landelijke regel

In landelijke regelgeving staat dat een buitenterras aan de bovenzijde of aan drie zijkanten open moet zijn voor voldoende ventilatie in verband met het coronavirus. Als horecazaken dus een luifel gebruiken en ook bijvoorbeeld aan twee kanten een schot hebben staan, zou dat dus eigenlijk niet mogen. Zo interpreteerde ook burgemeester Jos Hessels die regel.

Lees ook: Onduidelijkheid over terrasregels: eigenaren op vingers getikt door boa’s

Daardoor gaven boa’s de afgelopen dagen verschillende horecaondernemers in Echt-Susteren een waarschuwing voor het gebruik van de luifel. Oneerlijk, vonden de ondernemers. Die zagen dat er in andere gemeenten niet op gehandhaafd werd.

Regionaal Beleidsteam

Dat was reden voor Hessels om de ventilatieregel op terrassen op de agenda te zetten van het Regionaal Beleidsteam (RBT). “Zij hebben niet de mogelijkheid om de regels aan te passen, maar wel om deze gezamenlijk te duiden”, zegt Hessels. De burgemeesters hebben in samenspraak met de Veiligheidsregio Limburg-Noord nu dus afgesproken hoe ze gaan handhaven.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors