Martijn van Helvert tijdelijk wethouder in gemeente Roerdalen

door | 28 mei 2021, 09:53 | Nieuws, Politiek

Nadat Martijn van Helvert in maart niet opnieuw de Tweede Kamer in werd gestemd, heeft de CDA’er een nieuwe tijdelijke baan als wethouder in onze buurgemeente Roerdalen gevonden.

Hij wordt op 3 juni voorgedragen in de raadsvergadering als vervanger van wethouder Eugenie Cuijpers. Zij is vanwege ziekte langere tijd uit de running.

Niet genoeg voorkeursstemmen

Na ruim zes jaar kwam er eind maart een einde aan Van Helverts Kamerlidmaatschap. Bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen behaalde hij niet genoeg voorkeursstemmen om een zetel te claimen. De politicus was jaren actief in de gemeenteraad van de voormalige gemeente Susteren en na de fusie ook in de gemeenteraad van Echt-Susteren.

Lees ook: Martijn Van Helvert zwaait af als Tweede Kamerlid

Te zien op SOL2 TV

Vanaf volgende week gaat de oud-Susternaar Cuijpers de komende zestien weken vervangen. “Ik wens Eugenie een spoedig herstel en ik kijk ernaar uit om met de burgemeester en wethouders aan de slag te gaan voor de gemeente Roerdalen”, reageert Van Helvert. De politicus is op vrijdag 11 juni om 19:00 uur te gast in tv-programma iNBeeld op SOL2 TV.

Foto: Martijn van Helvert (Facebook)

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors