Moeder en zoon vrijgelaten in moordzaak Andy de Heus

door | 6 januari 2022, 13:59 | Nieuws

De aanklager heeft twee verdachten in het onderzoek naar de moord op Andy de Heus (30) uit Echt laten gaan. Het gaat om de recent aangehouden Paula ‘Cillie’ N. (61) en haar 34-jarige zoon Tony.

Dat laat justitie weten. Het duo werd dinsdag gearresteerd, maar vooralsnog is er te weinig hard bewijs om ze voor te geleiden aan een onderzoeksrechter.

Lees ook: Ex-vriendin van schutter plots hoofdrolspeler in moordzaak

Onvoldoende versterkt

“De beide verdachten zijn de voorbije dagen uitgebreid verhoord en de verdenking die tegen beiden bestaat, is naar de smaak van de officier van justitie onvoldoende versterkt om de verdachten voor te geleiden”, stelt een justitiewoordvoerder. Cillie en Tony worden donderdag op vrije voeten gesteld. Ze blijven voorlopig wel verdachte in de zaak.

Opnieuw vrijgelaten

Op 18 december 2012 is Andy de Heus doodgeschoten in een vakantiehuisje in Stevensweert. Zijn lichaam is vervolgens begraven bij een vijver in diezelfde plaats en werd pas in februari 2016 ontdekt. Cillie zat in 2016 al eens een kleine week vast op verdenking van betrokkenheid bij de moord, maar werd ook toen vrijgelaten door een gebrek aan bewijs.

Cillie had ten tijde van de moord een verhouding met Ronnie S. (54), de hoofdverdachte in de zaak. Hij heeft bekend Andy de Heus te hebben doodgeschoten na een conflict over een hennepkwekerij. Ronnie kreeg eerder zeventien jaar gevangenisstraf voor die fatale schietpartij en ging in hoger beroep. Het proces in hoger beroep start naar verwachting later dit kalenderjaar.

Terug naar de cel

Het is nog altijd onduidelijk op basis van welke nieuwe informatie Cillie en Tony dinsdag zijn gearresteerd. Advocate Sjanneke de Crom, die Tony bijstaat, wenst geen commentaar te geven. Haar cliënt moet overigens wel weer de gevangenis in; ten tijde van zijn arrestatie zat hij vast voor een andere strafzaak.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors