Nedcar doet aangifte tegen actievoerders Sterrebos

door | 25 oktober 2021, 09:57 | Nieuws

Nedcar heeft aangifte gedaan tegen actievoerders die zaterdag folie van bomen hebben verwijderd in het Sterrebos tussen Nieuwstadt en Holtum. De actievoerders willen dat vleermuizen zich weer kunnen vestigen in het bos.

‘Niet hun eigendom’

“Er is aangifte gedaan omdat actievoerders zaken verwijderen die niet hun eigendom zijn, maar ons eigendom”, zegt een woordvoerder van Nedcar, na berichtgeving in het AD. Het gaat om actievoerders van Red het Sterrebos, bestaande uit lokale natuurliefhebbers en de plaatselijke tak van Extinction Rebellion Maastricht.

VDL Nedcar wil meer dan de helft van het Sterrebos naast de fabriek kappen om uit te kunnen breiden. De Raad van State bepaalde eerder deze maand in een spoedprocedure dat Nedcar moet wachten met de kap totdat er definitieve uitspraak is gedaan over de hele uitbreiding.

Lees ook: Uitbreiding Nedcar: rechter zet voorlopig streep door kap Sterrebos

Voorbereiding

Nedcar is nu wel bezig met de voorbereiding voor de kap, met toestemming van de Provincie Limburg. Een van de genomen maatregelen is het afdichten van gaten in bomen waar vleermuizen zich kunnen vestigen. Volgens de woordvoerder hangt de autofabriek ter compensatie in de buurt nieuwe vleermuiskasten op.

Volgens de actievoerders heeft Nedcar op eigen terrein voldoende mogelijkheden om uit te breiden en hoeft het bos daaraan niet geofferd te worden.

Foto: Een eerder protest in mei dit jaar tegen de uitbreiding van Nedcar

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors