Nieuwe straatnamen in Echt-Susteren: van Apollo tot Tramhalte

door | 22 juni 2024, 14:09 | Nieuws

Echt-Susteren krijgt een aantal nieuwe straatnamen erbij. Het gaat om nieuwe straten of pleinen die ontstaan door nieuwbouwplannen.

In het centrum van Echt wordt de voormalige zaal Apollo en discotheek Stoba gesloopt. Hier worden nieuwe appartementen gebouwd. Het pleintje wat hier ontstaat wordt vernoemd naar de vroeger bekende discotheek Apollo, zo is er in de toekomst nog altijd een link met de bekende ruimte.

Lees ook: Apollo en Stoba omgetoverd tot nieuwe appartementen

Ook in Roosteren wordt een oude locatie vereeuwigd op een straatnaambordje. Herberg de Tramhalte wordt daar afgebroken om plaats te maken voor zestien nieuwbouwingen. De straat die hier ontstaat heet: Tramhalte. Een ander nieuwbouwproject in Roosteren aan de Molenstraat, krijgt de toepasselijke naam Molenpaedje.

Lees ook: Bouw van 28 woningen in Echt-Susteren stap dichterbij

De veertien nieuwe woningen die in Maria Hoop op de plaats van het voormalige café ’t Centrum worden gebouwd, komen te liggen aan de Diergaarderhof. Zes nieuwe woningen in Sint Joost komen te liggen aan het Krombeekpad, een nieuwe straat die wordt aangesloten op de Weijenpasweg.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors