Politiek voelt gemeente aan tand over vertrekkende huisarts Koningsbosch

door | 25 november 2021, 11:22 | Politiek

Het CDA Echt-Susteren en Lijst Samenwerking hebben schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over het vertrek van huisarts Ronald Korthals in Koningsbosch. De 65-jarige arts gaat per 1 januari met pensioen, maar zijn 1300 patiënten kunnen nergens in de buurt terecht. De huisartspraktijken in Echt zeggen geen capaciteit te hebben om de patiënten over te nemen.

Lees ook: Huisarts Koningsbosch stopt: 1300 patiënten kunnen nergens terecht

Nog geen oplossing

Er is nog geen oplossing in zicht, zo laten zowel huisarts Korthals als een woordvoerder van de huisartsenkring Echt weten aan SOL2. Zorgverzekering CZ is als verantwoordelijke bezig met het zoeken naar oplossing.

Volgens het CDA Echt-Susteren en Lijst Samenwerking heerst er grote ongerustheid onder de inwoners van Koningsbosch. De lokale partijen wil weten of de gemeente kan helpen in het vinden van een oplossing. Ook is de vraag van raadslid Jack Dijcks (CDA) aan het college of ze meer zekerheid kunnen geven over spoedzorg, mochten de patiënten vanaf 1 januari nog steeds geen nieuwe huisarts hebben. Lijst Samenwerking wil onder andere weten hoe het college staat tegenover een nieuw medisch centrum in Echt-Oost voor de inwoners van Maria-Hoop en Koningsbosch.

‘Gemeente geen partij’

De gemeente Echt-Susteren liet eerder al aan SOL2 weten de kwestie te volgen. “De gemeente is via andere huisartsen over de situatie op de hoogte gebracht. De gemeente is hier echter geen partij in. Het is aan de zorgverzekeraar om een oplossing voor de patiënten te vinden”, aldus een gemeentewoordvoerder.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors