Opbrengst Susterse biertjes gaat naar schatkamer ’t Stift in Susteren

door | 25 mei 2021, 13:35 | Nieuws

De opbrengst van de biertjes uit Susteren die vorige maand op initiatief van een vriendengroep werden verkocht, gaat naar de Werkgroep Schatkamer ’t Stift.

Schatkamer

Het bedrag van 465 euro zal door die werkgroep gebruikt worden om de collectie van de schatkamer breder onder de aandacht te brengen. De wens is om de objecten in ’t Stift onder andere te presenteren op een website en social media. De subsidie die de werkgroep nu ontvangt is namelijk alleen voor restauratie en conservering van de objecten die onlosmakelijk verbonden zijn met de geschiedenis van de Sint-Amelbergabasiliek.

De schatkamer is alleen op afspraak te bezoeken. Daarnaast zijn een aantal objecten om de zeven jaar te zien in de reliekenstoet tijdens de Heiligdomsvaart.

Witte anjers op Raadhuisplein

Tussen 1 april en 15 mei werden zo’n 240 biersetjes verkocht met daarin één flesje ‘Janse Bagge Bend Beer’ en één flesje ‘ech Zösters beer’. In december werd al een beperkt aantal flesjes van het Janse Bagge Bend Beer en een speciaal Knón-biertje verkocht. Die biertjes waren in een mum van tijd uitverkocht. Met die opbrengst komen er nog voor de zomer witte anjers op het Raadhuisplein om veteranen te eren.

Lees ook: Opnieuw Susterse biertjes uitgebracht: opbrengst voor gemeenschap

Foto: Henk Steijvers van de Janse Bagge Bend reikt cheque uit aan deken Geert Lauvenberg

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors