Politiek stelt vragen over aankoop manege Katsbek door Nedcar

door | 18 november 2021, 14:59 | Politiek

Het college van burgemeester en wethouders van Echt-Susteren wordt door de politiek aan de tand gevoeld over de aankoop van manege Katsbek door VDL Nedcar.

Oppositiepartij Lijst Samenwerking wil weten of het college van B&W al eerder op de hoogte was over de aankoop of interesse van VDL Nedcar in de manege.

‘Industriële ontwikkeling ongewenst’

Ook vraagt de grootste partij in de raad of het gemeentebestuur met VDL Nedcar in gesprek wil om erachter te komen wat precies de intenties van het bedrijf zijn met deze aankoop. Lijst Samenwerking noemt industriële ontwikkeling op het terrein van Katsbek in Susteren ’te allen tijde’ ongewenst en uit den boze. De gemeente zou daar geen medewerking aan moeten verlenen, vindt de partij.

Lees ook: Nedcar koopt naastgelegen manege Katsbek: ‘Strategische aankoop’

Uitbreiding Nedcar

Een woordvoerder van VDL Nedcar sprak maandag van een ‘strategische aankoop’. Hij zei dat nog niet duidelijk was wat VDL Nedcar met de manege en bijbehorende weilanden wil doen. De aankoop van de manege zou niks te maken hebben met de geplande uitbreiding van de autofabriek in Born om een tweede productielijn op te zetten.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors