Tom Denis (22) lijsttrekker voor D66 in Echt-Susteren

door | 21 juni 2021, 10:58 | Nieuws, Politiek

D66 gaat in Echt-Susteren meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen met de 22-jarige Tom Denis als lijsttrekker.

Denis won tijdens de interne lijsttrekkersverkiezing van Wendy van Dijk uit Echt.

Roosteren

Denis die al zijn hele leven lang in Roosteren woont, vindt dat de politiek teveel met zichzelf bezig is. “Politici moeten zich vooral bezighouden met de vraag of onze kinderen en kleinkinderen nog wel een woning kunnen kopen. Of de leefomgeving nog gezond is en er een goed voorzieningenniveau is”, aldus Denis. “Voor D66 zijn kansengelijkheid en duurzaamheid dan ook speerpunten de komende periode.”

Sittard-Geleen

In Sittard-Geleen won Pepijn Pi bij de lijsttrekkersverkiezing van drie andere kandidaten. Pi is opgegroeid in Geleen en woont nu in Sittard. Hij is sinds februari 2020 ook voorzitter van de afdeling Westelijke Mijnstreek van D66. Pi noemt het tijd om samen met inwoners en ondernemers te werken aan de toekomst van de gemeente. “Economische innovatie en de energietransitie zijn grote thema’s in Sittard-Geleen”, zo Pi. “Met de Brightlands Chemelot Campus, VDL Nedcar en het Groene Net kan Sittard-Geleen echt werk maken van innovatie, toekomstbestendige banen en duurzaamheid.”

Pepijn Pi liet eerder al aan SOL2 weten in Echt-Susteren te hopen op drie zetels bij de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar maart.

Lees ook: D66 mikt op drie zetels in gemeenteraad Echt-Susteren

Jongeren

Zowel Pepijn Pi als Tom Denis zien een nieuwe golf van jonge progressieve D66’ers opkomen in Limburg. Daarbij verwijzen zij niet alleen naar zichzelf maar ook naar de jonge, nieuwe lijsttrekkers in Venlo en Gennep. “We zijn toe aan progressieve politiek die jongeren mee weet te krijgen en ook aan Limburg weet te binden”, aldus Pi en Denis.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors