VVD in Limburgs Parlement stelt ook vragen over leeg zonnedak Dokvast

door | 28 september 2021, 13:38 | Nieuws

De VVD in het Limburgs Parlement wil dat het provinciebestuur gaat proberen alsnog zonnepanelen te realiseren op het dak van het gloednieuwe grote distributiecentrum van Dokvast in Echt. Het gaat om zo’n 30.000 zonnepanelen.

Eerder stelde GroenLinks Echt-Susteren ook al vragen aan het college van burgemeester en wethouders in onze gemeente over het lege dak.

Geen capaciteit

Netbeheerder Enexis heeft geen capaciteit beschikbaar om de panelen aan te sluiten op het hoofdnet omdat projectontwikkelaar Dokvast de aanvraag te laat heeft ingediend.

Lees ook: Politiek bemoeit zich met leeg zonnedak XXL-distributiehal Echt

Benutten loze ruimte

VVD-statenlid Leon Bastiaans vindt dat dergelijke voorvallen niet zijn uit te leggen aan de burgers. We hebben klaarblijkelijk de bereidheid om in bijvoorbeeld Horst aan de Maas kostbare landbouwgrond en/of natuurgrond op te offeren, maar benutten geen loze en bruikbare daken, zo stelt Bastiaans in schriftelijke vragen.

“Daarom moet de provincie in actie komen zodat dit project in Echt alsnog zeer snel aangesloten kan worden op het stroomnet”, zo stelt Bastiaans.

Onvoldoende kennis

Het VVD-statenlid pleit er verder voor dat de provincie in de toekomst een centrale rol gaat spelen bij dergelijke projecten. Volgens hem blijkt dat er onvoldoende capaciteit en/of kennis is bij betrokkenen waardoor projecten spaak kunnen lopen.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors