Aantal coronabesmettingen Echt-Susteren piekt opnieuw: ‘Grote uitbraak Susteren’

door | 4 mei 2021, 17:37 | Corona, Nieuws

Het aantal coronabesmettingen in Echt-Susteren is de afgelopen week opnieuw gestegen.

Nieuwe piek

In de afgelopen zeven dagen zijn 154 inwoners van Echt-Susteren positief getest, meldt het RIVM dinsdag. Relatief gezien zijn dat 487,1 positieve tests per 100.000 inwoners. In Limburg hebben alleen Beesel (623) en Stein (548) nog meer besmettingen per 100.000 inwoners. Twee inwoners van onze gemeente werden met coronaklachten opgenomen in het ziekenhuis. Er zijn geen sterfgevallen in Echt-Susteren bij het RIVM bekend die te linken zijn aan het coronavirus.

Lees ook: Nieuwe piek coronabesmettingen Echt-Susteren: ‘Hou mijn hart vast’

Vorige week lag het aantal nieuwe besmettingen op 143. Dat was een nieuwe piek sinds de cijfers in Echt-Susteren begonnen met stijgen in maart. Maar de piek is deze week dus alweer hoger.

Uitbraak Susteren

Afgelopen dagen stond Echt-Susteren landelijk even in de top tien van hoogste besmettingen per 100.000 inwoners. Dat komt volgens burgemeester Jos Hessels voornamelijk vanwege een grote uitbraak in Susteren, zo schreef hij vrijdag op Facebook. Onder andere verschillende klassen van twee basisscholen zijn naar huis gestuurd vanwege een hoog aantal besmettingen. En in Nieuwstadt houdt een slagerij deze week de deuren gesloten na besmettingen onder personeel.

R-getal onder 1

Afgelopen week hebben in totaal 410.855 mensen een coronatest laten doen, meldt het RIVM. Dat is 16 procent minder dan de week ervoor. Uiteindelijk werden 52.087 besmettingen vastgesteld, 6 procent minder dan de week ervoor.

Het zogenoemde reproductiegetal daalde tot onder de 1. Dat betekent dat de uitbraak langzaamaan zou kunnen doven, schrijft 1Limburg. Het getal staat nu op 0,94. Dat wil zeggen dat een groep van 100 mensen gemiddeld 94 anderen besmet, die op hun beurt het coronavirus overdragen aan ongeveer 88 mensen.

Bekijk het laatste nieuws over het coronavirus in Echt-Susteren hier

Foto: iStock

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors