Provincie: leeg zonnedak Echt ongewenst, we kijken naar alternatief

door | 22 oktober 2021, 19:27 | Politiek

Dat het dak van een fonkelnieuw XXL-distributiecentrum in Echt leeg is, noemt het provinciebestuur een ongewenste ontwikkeling. Op het dak is plaats voor 30.000 zonnepanelen, maar die liggen er niet omdat de aanvraag voor een aansluiting op het stroomnet te laat is gedaan.

Lees ook: Geen zonnedak op XXL-distributiehal Echt, wel 5 zonneparken

Er is namelijk geen ruimte meer op het stroomnet om 30.000 zonnepanelen aan te sluiten.

Andere aansluiting of batterij

In antwoord op schriftelijke vragen van de VVD in het Limburgs Parlement over het lege zonnedak laat het provinciebestuur weten samen met de gemeente Echt-Susteren en de betrokkenen te kijken naar alternatieven. “Waaronder een aansluiting op een middenspanningsstation van Enexis of mogelijkheden tot lokale energieopslag met batterijen”, luidt het antwoord.
Op verschillende plekken in het land heeft Enexis mobiele middenspanningsstations neergezet om de netcapaciteit snel uit te breiden.

Lees ook: VVD: provincie moet in actie komen voor zonnepanelen

De distributiehal werd vorige week opgeleverd aan Dokvast. Die heeft het verkocht aan P3 Logistic Parks. Deze partij krijgt eind december de sleutel en gaat de hal verhuren. P3 laat weten nog geen huurder te hebben gecontracteerd.

Capaciteit overal probleem

Alle betrokken partijen zijn verrast over de schaarste op het Nederlands elektriciteitsnet, aldus het provinciebestuur. “Het probleem van capaciteit en kennis geldt eerlijkheidshalve bij alle partijen en alleen door samenwerking en andere wetgeving zijn echte oplossingen mogelijk.”

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors